El govern declararà zona catastròfica les comunitats que han patit incendis aquest estiu

El Consell de Ministres també reconeixerà com a zones greument afectades per emergència de Protecció Civil els territoris que han patit catàstrofes naturals 

Incendi a Navalacruz (Ávila)
Incendi a Navalacruz (Àvila) / Europa Press

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts 24 d'agost declarar com a zones greument afectades per emergència de Protecció Civil (zona catastròfica) "totes i cadascuna de les comunitats que han patit incendis aquest estiu i un altre tipus de catàstrofes naturals". 

Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de visitar part de la zona afectada per les flames a la província d'Àvila i reunir-se amb alcaldes. 

Sánchez ha mostrat el "compromís total" del govern central amb els territoris arrasats i ha fet una crida perquè totes les administracions destinen recursos per a recuperar la normalitat com més prompte millor.

Acompanyat per la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, el cap de l'executiu ha demanat que "davant d'un enemic comú" que obeeix a qüestions climatològiques com els incendis, és necessari que els governs i institucions vagen "de la mà" i treballen "braç a braç". 

Sánchez ha agraït el treball de l'ampli operatiu desplegat en l'incendi de Navalacruz i Cepeda de la Mora, que hauria cremat unes 22.000 hectàrees segons el sistema de teledetecció europeu Copernicus, alhora que ha agraït la solidaritat dels veïns d'altres pobles, que tracten de col·laborar amb les localitats afectades.

També et pot interessar

stats