El Govern d’Espanya treballa ja per a declarar “d'emergència” la zona afectada per les inundacions a Mallorca

El Consell insular destinarà 22,7 milions d'euros a reparar les 22 carreteres que estan greument afectades per les pluges.

El Govern d’Espanya treballa ja per a declarar “d\'emergència” la zona afectada per les inundacions a Mallorca
El Govern d’Espanya treballa ja per a declarar “d'emergència” la zona afectada per les inundacions a Mallorca

El govern espanyol ha decidit iniciar els tràmits per a declarar la zona on van ocórrer les greus inundacions a Mallorca com a àrea “greument afectada per emergència de Protecció Civil”.

Amb aquesta mesura es pretén agilitar les ajudes econòmiques extraordinàries per a aquest tipus de catàstrofes que rebran els damnificats. Segons la portaveu de l’executiu central, Isabel Celaá, aquestes ajudes seran “immediates i de caràcter general”.

El tràmit per a declarar la zona com a “greument afectada per una emergència de Protecció Civil” (antiga figura de zona catastròfica) es completarà en la reunió del Consell de Ministres del pròxim divendres.

Mallorca destinarà 22,7 milions a reparar carreteres

El Consell de Mallorca ha avançat que destinarà un total de 22,7 milions d'euros per a rehabilitar les 22 carreteres que han quedat greument afectades per les intenses pluges i inundacions que es van registrar en la matinada del dimecres a la comarca de Llevant, a l'est de l'illa de Mallorca, i que ja han deixat almenys 10 persones mortes i 3 desaparegudes.

La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha comparegut aquest dijous per a explicar els danys que aquest desastre natural ha provocat en les carreteres. El Consell insular invertirà primer 2,7 milions d'euros de manera immediata per a realitzar obres "hiperurgents" en les quatre carreteres que encara continuen tallades i en la travessia de Sant Llorenç des Cardassar, on es va desbordar el torrent de ses Planes i que està també tancada al trànsit.

Els altres 20 milions es destinaran a executar obres "urgents" en altres 17 vies afectades per les fortes precipitacions que, tot i estar obertes al pas dels vehicles, necessiten reparacions en el paviment.

També et pot interessar

stats