El govern d’Espanya repatriarà els 22 espanyols aïllats a Wuhan pel coronavirus

La ministra d’Afers Estrangers impulsa contactes amb l’ambaixada i el consolat espanyol a Pequín.

Passatgers del metro de Shangai
Passatgers del metro de Shangai / Dave Tacon (Europa Press)

La ministra d’Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha confirmat que està treballant amb el cònsol general d’Espanya a Pequín i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a repatriar els vint-i-dos espanyols aïllats a Wuhan, epicentre del brot de pneumònia vírica (coronavirus) aparegut a la Xina.

Així ho ha manifestat en el seu compte de Twitter, un dia després que va informar dels primers contactes amb el consolat per a interessar-se per la situació dels espanyols que es troben a Wuhan. Concretament, consta la presència en aquesta regió d’una vintena d’afectats espanyols, amb els quals estan en contacte permanent.

El govern espanyol va activar divendres passat una cèl·lula de crisi per a donar seguiment als esdeveniments a la Xina. Aquesta duu a terme un seguiment exhaustiu de l’evolució de la situació i coordina els contactes amb altres ministeris (Sanitat), amb l’ambaixada i el consolat d’Espanya a Pequín, amb les autoritats xineses i amb els espanyols afectats.

La Xina ha avisat que la capacitat de contagi del coronavirus es fa cada dia més forta i que la xifra d’afectats continuarà creixent. De moment, el virus s’ha estés a dotze països en quatre continents, entre els quals estan França i els Estats Units, i deixa ja 80 persones mortes i 2.744 casos diagnosticats al país asiàtic. Les autoritats xineses han desplaçat 450 metges a la ciutat de Wuhan.

També et pot interessar

stats