El Govern d’Espanya no derogarà la presó permanent revisable

Juan Carlos Quer ha presentat tres milions de firmes per a evitar que es derogue.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, reunida amb Juan Carlos Quer
La ministra de Justícia, Dolores Delgado, reunida amb Juan Carlos Quer / Ballesteros (Efe)

El Govern d’Espanya no vol derogar "en calent" la presó permanent revisable i esperarà a la decisió del Tribunal Constitucional, que encara no ha resolt els recursos d'inconstitucionalitat presentats per diversos partits contra aquesta figura.

Així ho ha manifestat Juan Carlos Quer, pare de la jove Diana Quer assassinada a Galícia, després d'entrevistar-se amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, a qui ha presentat els tres milions de firmes arreplegats per la plataforma que encapçala per a evitar que es derogue la presó permanent revisable.

El pare de Diana Quer ha elogiat la voluntat de diàleg de la ministra i la seua "sensibilitat" cap a una demanda social, ja que, segons ell, set de cada deu espanyols dona suport a mantindre aquesta figura en el Codi Penal.

Quer ha insistit en la voluntat de la ministra i en el seu desig d'esperar a la resolució de l'alt tribunal, i ha deixat clar que mantindre aquesta figura pot ajudar a evitar la reiteració de delictes greus per reclusos que ja hagen eixit de presó.

Però sobretot, Quer creu que el manteniment de la presó permanent revisable és coherent amb la necessitat de protegir les joves i els menors, especialment, de delinqüents perillosos.

També et pot interessar

stats