El govern confirma que el de Romina Celeste va ser un crim masclista

Aquest assassinat eleva a 30 el nombre de víctimes mortals el 2019, i deixa 23 menors orfes.

La Guàrdia Civil durant els treballs de recerca a Lanzarote
La Guàrdia Civil durant els treballs de recerca a Lanzarote / Arxiu

Romina Celeste, desapareguda des de la nit de Cap d’Any, va ser la primera víctima mortal per violència de gènere de 2019, segons ha confirmat aquest dijous la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

El marit de la jove, de 29 anys, mare de dos xiquets, no va denunciar la seua desaparició fins una setmana després, quan els familiars van començar a inquietar-se en no saber res d’ella. El presumpte assassí, sobre el qual hi havia denúncies prèvies per maltractament, va argumentar que no la va matar, que en trobar-la morta es va espantar i es va desfer del seu cos, primer intentant cremar-lo al jardí de sa casa i després llançant les restes en diferents punts de la costa de Lanzarote.

L’agressor es troba des del 13 de gener en presó provisional amb càrrecs per homicidi i maltractaments. L’assassinat de Romina eleva a 30 el nombre de víctimes mortals de la violència masclista aquest any, a més d’un cas que continua en procés d’investigació. En el 20% dels casos, l’agressor havia sigut denunciat.

Romina Celeste és la víctima mortal 1.005 de la violència masclista des de 2003, moment en què s’iniciaren els registres. Com a conseqüència d’aquests crims, 23 xiquets han quedat orfes, una xifra que ascendeix a 254 menors des de 2013.

Telèfons d’atenció

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 51 idiomes diferents. Els menors també poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900202010, i els ciutadans que siguen testimonis d’alguna agressió han de telefonar al 112.

També et pot interessar

stats