El govern confirma que el crim de Mónica Borràs és un assassinat masclista, el número 1.001 des de 2003

La seua exparella va denunciar la desaparició l'agost de 2018 i ara ha confessat que l'havia matat i soterrat al jardí.

Jaume Badiella, després de ser detingut, ha confessat que va assassinar a Mónica Borràs
Jaume Badiella, després de ser detingut, ha confessat que va assassinar a Mónica Borràs / Europa Press

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat aquest divendres que el crim de Mónica Borràs, la dona desapareguda l'agost de 2018 a Terrassa (Barcelona), és un assassinat masclista. Així, són ja 1.001 dones les que han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles des de 2003.

Borràs, de 50 anys, va desaparéixer el 7 d'agost de 2018. La seua exparella va denunciar la desaparició i aquesta setmana, després de ser detingut, ha confessat que l'havia assassinada i havia enterrat el seu cadàver al jardí de la casa que compartien.

El jutjat de violència sobre la dona de Terrassa ha decretat aquest divendres l'ingrés en presó per a l'autor confés del crim de qui va ser la seua parella, Mónica Borràs.

26 dones mortes des de l'inici de 2019

Aquest crim eleva a 26 el nombre de dones víctimes mortals de la violència de gènere des de l'inici de 2019, de les quals només tres havien denunciat als seus agressors, l'11,5%. Un total de 15 menors han quedat orfes, 245 des de 2013.

Telèfons per a denunciar

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 51 idiomes diferents. Una telefonada que no deixa rastre en la factura, si bé cal esborrar-la del registre del telèfon mòbil. Els menors també poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10, i els ciutadans que siguen testimonis d'alguna agressió han de telefonar al 112.

També et pot interessar

stats