El Govern de Ceuta investigarà una intervenció policial sobre tres aficionades del Marroc

L’incident es va produir durant les celebracions per la classificació de la selecció marroquina a semifinals del Mundial

Imatges compartides en les xarxes socials de l'incident
Imatges compartides en les xarxes socials de l'incident / @KARIMPRIM (Twitter)

El govern de Ceuta ha anunciat aquest diumenge que durà a terme una investigació per a aclarir l'incident registrat a la vesprada de dissabte al centre de la ciutat autònoma, quan grups de persones celebraven la victòria del Marroc sobre Portugal en quarts de final del Mundial. Diversos agents de la Policia Local haurien colpejat tres dones que participaven en la celebració. L'executiu autonòmic que presideix Juan Vivas (PP) ha comunicat als mitjans que "aquests fets i vídeos ja han sigut posats en coneixement de la Policia Nacional".

Després de la victòria del Marroc i el pas a semifinals del Mundial milers d’aficionats marroquins eixien als carrers de les poblacions d’arreu de l’estat espanyol. Diversos usuaris han denunciat a través d'un vídeo compartit en xarxes socials que membres de la Unitat d'Intervenció Ràpida de la Policia Local de Ceuta haurien agredit tres dones seguidores del combinat marroquí. Fonts de la Prefectura Superior de la Policia Nacional han explicat que els agents ja han informat de les circumstàncies del succés en les seues dependències, a les quals també s'haurien dirigit les colpejades per a formular denúncia.

Reaccions dels partits polítics

El PSOE de Ceuta ha lamentat “profundament” les imatges difoses i ha mostrat la seua confiança en el treball de les Forces i Cossos de Seguretat, encara que ha reclamat a l'executiu local "que s'esclarisquen els fets".

El segon grup de l'oposició en l'assemblea ceutí, Vox, ha qualificat de "miserable, repugnant i covard" el comunicat emés per l'executiu de la ciutat. "Aquest és el suport que el covard i traïdorenc govern de Vivas dona a la nostra Policia Local?", ha criticat el seu president, Juan Sergio Redondo.

La líder de MDiC, Fátima Hamed, ha anunciat que demanarà explicacions al superintendent del cos municipal, mentre que Mohamed Mustafa, de Ceuta Ja!, ha indicat que "iniciar un expedient informatiu és una bona notícia". 

També et pot interessar

stats