El govern central rep quasi 4.000 peticions d’ajudes per la Dana

Les famílies i els comerços són els que sol·liciten més subvencions de les que preveu el decret llei de la declaració de zona catastròfica.

Imatge d’arxiu dels efectes de la Dana el passat setembre
Imatge d’arxiu dels efectes de la Dana el passat setembre / À Punt Media
27 de novembre 2019 - 16:00

La subdelegació del govern espanyol a Alacant ha rebut 3.845 sol·licituds d'ajudes previstes en el decret llei del govern i a les quals podran acollir-se els afectats per la DANA que va castigar el Baix Segura el passat setembre.

La majoria dels sol·licitants són famílies, seguides d'establiments comercials, comunitats de propietaris i, finalment, per corporacions municipals, segons les dades que ha fet públiques la delegació del govern espanyol a la Comunitat.

Aquestes ajudes s’emmarquen en la declaració com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil del govern de l'estat. Aquesta declaració permet articular mesures urgents, per part de nou ministeris, per a pal·liar els danys personals i materials causats per la gota freda. L’executiu distribuirà 557,7 milions d'euros en les zones afectades per la Dana i altres sinistres ocorreguts al llarg de l’any al conjunt de l'estat.

Obres de millora en cinc municipis

D'altra banda, la Secretaria d'Estat de Medi Ambient ha autoritzat les obres d'emergència per a reparar els danys produïts per la DANA a Dénia, Santa Pola, Torrevella, Oriola i el Pilar de la Foradada, on s’invertiran 2,3 milions d’euros per a reparar desperfectes. Els treballs s’executaran durant quatre mesos.

Aquestes actuacions preveuen la neteja de canyes i enderrocs de les platges, l’aportació d’arena, la reparació de passejos marítims, les esculleres i la reparació de tanques de protecció dunar.

Les primeres obres s’iniciaran la primera setmana de desembre a Alacant, on es repararan els danys provocats per les avingudes en la desembocadura del barranc del Joncaret, a la platja de la Albufereta. Concretament, els 140.000 euros que s’invertiran, permetran reforçar la desembocadura del barranc.

També et pot interessar

stats