El govern central estudiarà regular l'ús dels dispositius mòbils en les aules

En països com França els alumnes tenen prohibit utilitzar els ‘smartphones’ dins d'un centre educatiu.

El govern central estudiarà regular l\'ús dels dispositius mòbils en les aules
El govern central estudiarà regular l'ús dels dispositius mòbils en les aules

Mòbil si o mòbil no en l'aula? És el gran debat obert en la societat educativa. Seguint les passes de França, l'executiu espanyol estudia la possibilitat de prohibir-ne l'ús als centres educatius espanyols. Segons la ministra d'Educació, Isabel Celaá, la decisió la prendran després de consultar els professionals de l'educació i els experts. "Tenim massa adolescents molt addictes a la tecnologia", ha declarat la ministra.

Des del 3 de setembre, data del començament del curs escolar a França, els alumnes tenen prohibit usar els dispositius mòbils dins d'un centre educatiu. La mesura afecta estudiants de 6 a 16 anys, i figurava en el programa electoral de l'actual president francés, Emmanuel Macron. No obstant això, la majoria dels països occidentals no té lleis especifiques que en regulen l'ús en centres educatius.

Algunes comunitats com ara Catalunya rebutgen la prohibició del mòbil a les aules. Consideren que usar-lo amb finalitat pedagògica és positiu i deixen a cada centre llibertat per a regular-ne l'ús.

Alguns experts asseguren que el principal problema és l'addicció i la clau cal buscar-la en la família. Javier Castillo, doctor en psicologia clínica, recomana consultar un professional en el cas que hi haja "un trastorn important de la personalitat" però, si el problema és d'hàbits, la família pot ajudar-hi "marcant límits".

Un 45% dels menors d'11 anys utilitzen el mòbil

A Espanya, el 25% dels xiquets i xiquetes de 10 anys utilitza un telèfon mòbil, segons les dades de l'enquesta sobre equipament i ús de tecnologies de la informació i comunicació en les cases, elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística l'any passat.

Segons aquesta enquesta, el percentatge d'ús del mòbil augmenta fins al 45,2% en els menors d'11 anys, i ascendeix fins al 75% en els xiquets i xiquetes de 12. Quan compleixen 15 anys, el 94% dels joves espanyols disposen o tenen accés a un smartphone.

També et pot interessar

stats