El govern central endurirà la regulació del joc

Limitarà la publicitat i les apostes i reforçarà la protecció de les persones més vulnerables a les addiccions.

El govern central endurirà la regulació del joc
El govern central endurirà la regulació del joc

El govern espanyol inclourà les recomanacions del defensor del poble per a endurir la futura regulació de joc. Així, es limitarà la publicitat i les apostes, i es reforçarà la protecció de les persones més vulnerables enfront d'addiccions, especialment els menors.

Concretament, el defensor del poble recomanava que s'estudiara, en col·laboració amb les comunitats autònomes, la prohibició total de la publicitat relacionada amb el joc i les apostes en els mitjans de comunicació, ràdio, televisió i internet, excepte les loteries i apostes de l'Administració de l'Estat i de l'Organització de Cecs Espanyols (ONCE).

Per al defensor, en el joc el fenomen de la seua difusió sense control, i molt especialment si els jugadors són menors d'edat, té unes característiques similars a les del consum del tabac o de drogues. Per això, la institució considera que han de reforçar-se les polítiques actives de joc responsable dirigides a enfortir la protecció de les persones més vulnerables a l'addicció.

A més, va recomanar també millorar la formació i investigació sobre els efectes que la publicitat del joc i de les apostes té en les persones més vulnerables a l'addicció. Així, va demanar un estudi sobre el trastorn produït pel joc des del punt de vista sociosanitari, protocols d'actuació i de prevenció d'aquest tipus d'addiccions per a la seua aplicació en els àmbits escolar, assistencial, sanitari i familiar i programes de formació en prevenció de la ludopatia dirigits a professionals de la salut i dels serveis socials i per a altres agents implicats.

També et pot interessar

stats