El govern central diu que Espanya "no és el port més segur" per a l’Aquarius

Barcelona s’havia oferit per a rebre al vaixell i a acollir-ne els migrants.

Migrants al vaixell
Migrants al vaixell / Efe

El govern central considera que Espanya "no és el port més segur" per a l’Aquarius, perquè no és "el més proper segons el que estableix el dret internacional".

El vaixell havia demanat a la UE un lloc on desembarcar els 141 migrants que va rescatar enfront de les costes de Líbia divendres passat. Les ONG SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres havien fet la crida després de rebre la negativa de Malta i d'Itàlia d'atracar en algun dels seus ports.

Es tracta de la primera acció que fa l'Aquarius després del rescat de 629 immigrants que va efectuar al juny, quan ja havia rebut el rebuig d'Itàlia i Malta per a poder-hi atracar, una negativa que va motivar que Espanya li oferira fer-ho al port de València.

En aquesta ocasió, els 141 immigrants que van a bord del vaixell, dels quals la meitat són menors, 67 no van acompanyats, procedeixen de Bangladesh, el Camerun, Ghana, Costa d'Ivori, Nigèria, el Senegal, Eritrea, Somàlia, el Marroc i Egipte.

Davant aquesta situació, la Comissió Europea (CE) ha assegurat que està en contacte amb diversos estats membres de la Unió Europea (UE) i ha oferit el seu "total suport diplomàtic" per a resoldre'n la situació.

L'executiu comunitari, no obstant això, no ha oferit detalls sobre els països amb els quals la CE ha tractat ni sobre el desenvolupament d'aqueixes converses.

Barcelona s’havia oferit a rebre els migrants

La tinenta d’alcalde de Drets Socials de Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Ortiz, havia assegurat que la ciutat s'oferia per a rebre al vaixell Aquarius i a acollir-ne els migrants.

Així maeix, la tinenta d’alcalde ha lamentat que a Europa s’està produint un auge de l’extrema dreta i de moviments que estan posant en perill els fonaments dels drets humans.

També et pot interessar

stats