El govern central amplia el permís de paternitat a 8 setmanes el 2019

La mesura aprova que el permís siga de 12 setmanes el 2010 i de 16 el 2021, equiparant-se així al de maternitat.

El govern central amplia el permís de paternitat a 8 setmanes el 2019
El govern central amplia el permís de paternitat a 8 setmanes el 2019

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret llei de mesures urgents per a garantir la igualtat entre dones i homes en l'ocupació, en què  s'inclou l'ampliació del permís per paternitat a 8 setmanes el 2019. El decret preveu que el permís siga de 12 setmanes el 2020 i de 16 el 2021, equiparant-lo així al de maternitat.

L'executiu central sempre ha expressat la seua intenció d'ampliar de manera progressiva el permís de paternitat, que en l'actualitat és de cinc setmanes voluntàries. Així ho va plasmar de nou en l'esborrany del decret llei que l'executiu va presentar als agents socials i a la patronal la setmana passada, un text que no va generar acord entre les parts.

A pesar d'això, el decret llei s'ha aprovat i, consegüentment, el permís de paternitat per a funcionaris i treballadors del sector privat s'elevarà gradualment fins al 2021, quan tindran permisos iguals, intransferibles i retribuïts de 16 setmanes. S’ampliaran en dues setmanes per cada fill en casos de parts múltiples.

Les mesures d'aquest decret llei entraran en vigor després que es publique en el BOE, encara que el text l'haurà de convalidar posteriorment el Congrés.

També et pot interessar

stats