El govern català confina Lleida i set municipis de la comarca del Segrià

La mesura entra en vigor aquesta mitjanit, i afecta també Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre.

Albergs i pavellons per a allotjar als temporers que treballen en la campanya de recol·lecció de fruita, a Torres de Segre
Albergs i pavellons per a allotjar als temporers que treballen en la campanya de recol·lecció de fruita, a Torres de Segre / Ramon Gabriel (Efe)

La Generalitat de Catalunya ha decidit confinar, a partir d'aquesta mitjanit, la ciutat de Lleida i set municipis més del Segrià després de registrar 190 nous positius de Covid-19 a la comarca en les últimes 24 hores, quan es compleixen huit dies del confinament perimetral. La mesura, que pretén contindre els brots que s'hi registren, afecta, a més de Lleida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre.

Per tant, queda prohibida qualsevol eixida i entrada d'aquestes huit localitats i el veïnat haurà de quedar-se a casa, excepte quan hagen de desplaçar-se per a eixir a treballar, a cuidar menors d'edat o persones majors, assistir a centres sanitaris o per a comprar en botigues d'alimentació, entre altres excepcions. Ara bé, la mesura no afecta autovies i autopistes per a vehicles amb mobilitat amb origen i destinació fora del Segrià.

Precisament, aquest diumenge els hospitals de la regió sanitària de Lleida han superat el centenar d'ingressats per la Covid-19. De fet, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ja han obert una tercera planta, amb 25 llits més per a poder assumir els nous ingressos que s'esperen aquests dies. A l'Hospital Universitari Santa Maria segueixen ingressades cinc persones a l'UCI, i també s'ha anunciat l'obertura d'una nova planta per a pacients menys greus.

Des de l'inici de la pandèmia, a la comarca del Segrià, hi ha hagut 3.180 casos positius de coronavirus, dels quals n'han mort 137. A més, aquest diumenge, Catalunya ha registrat 816 nous contagis, més del doble que el dia anterior. A Espanya, ara mateix hi ha més de cent brots actius, repartits en 15 comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats