El govern català concedeix la Creu de Sant Jordi a Carme Salvador i Guillem Agulló

Reconeixen el seu compromís amb la lluita antifeixista, després de la mort del seu fill, Guillem Agulló Salvador, a mans d’un militant neonazi.

Imatge de la portada del llibre ‘La mort de Guillem’ escrit per Núria Cadenas
Imatge de la portada del llibre ‘La mort de Guillem’ escrit per Núria Cadenas / Amsterdam

Carme Salvador i Guillem Agulló rebran enguany la Creu de Sant Jordi, màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya pels serveis prestats a la regió en defensa de la seua identitat o en el pla cívic i cultural. En aquest cas, es rememora el seu compromís amb la lluita antifeixista i per combatre el creixement de l’extrema dreta, després de la mort del seu fill, Guillem Agulló Salvador, a mans d’un militant neonazi el 1993.

A Guillem Agulló, veí de Burjassot, el van assassinar un grup de neonazis d’una punyalada al cor. Després de la pallissa mortal, conten els testimonis que estaven presents que se'n van anar cantant el Cara al sol. La sentència va condemnar Pedro Cuevas a 14 anys de presó per un delicte d’homicidi, dels quals únicament en va complir quatre, mentre que els altres quatre acusats van ser absolts.

Ara, 27 anys després d’aquell 11 d’abril, els seus pares són dues de les 30 personalitats que reben la Creu de Sant Jordi, que se suma als reconeixements recents a aquest jove antifeixista. Un d’ells és la novel·la La mort de Guillem i la pel·lícula, que porta el mateix nom, coproduïda per À Punt i l’estrena de la qual arribarà la pròxima tardor.

També et pot interessar

stats