El govern, les autonomies i els municipis pacten una resposta coordinada davant dels rebrots de coronavirus en residències

La Conselleria d'Igualtat aplicarà mesures de protecció més estrictes, com ara l’obligació d’estar en aïllament en cas de pernoctar fora del centre.

Una resident d’un centre de la tercera edat acompanyat d’un familiar, en una imatge d’arxiu
Una resident d’un centre de la tercera edat acompanyat d’un familiar, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’augment dels rebrots de coronavirus a les residències ha motivat una resposta coordinada en diferents àmbits territorials. La Secretaria d’Estat de Drets Socials, les autoritats autonòmiques d’Assumptes Socials i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han acordat aquest dimarts establir una resposta coordinada davant l'augment dels rebrots de Covid-19 als geriàtrics.

En una reunió telemàtica, han acordat l’aplicació d’un pla de resposta primerenca amb els eixos principals d’actuació d’aquests centres per a previndre, avaluar el risc i donar una resposta adequada als nous contagis. Aquestes línies d’actuació seran desenvolupades per cada comunitat autònoma en l’exercici de les seues competències.

El pla citat inclou, entre altres mesures, la coordinació amb els serveis sanitaris; la posada a la disposició dels residents, treballadors i visitants de materials de protecció; la realització de proves PCR i la sectorializació de les residències, entre altres. Així mateix, la Secretaria d’Estat de Drets Socials ha destacat que s’ha acordat la sistematització del contingut mínim de tots els plans de contingència dels quals han de disposar les residències.

Oltra anticipa restriccions en les eixides dels centres de la tercera edat

La Conselleria d'Igualtat ha anunciat que aplicarà mesures de protecció més estrictes a les residències de la tercera edat de tota la Comunitat Valenciana, especialment en les entrades i eixides als centres. “Qualsevol eixida que comporte una pernoctació, haurà de fer el reingrés en aïllament”, ha apuntat la vicepresidenta Mònica Oltra. Així s’ha expressat en declaracions als mitjans a Alacant, on ha firmat un conveni amb l’ens provincial pel qual la Generalitat assumeix la teleassistència, el Centre Geriàtric de Salut Mental Dr. Esquerdo i la Llar Provincial. La Generalitat adopta així la plantilla de 320 persones de l’àrea social, les quals ara depenen de la Diputació d’Alacant.

Una altra de les mesures que s’aplicaran en els centres de majors és que, en cas que els residents vagen acompanyats d’un familiar, aquest haurà de firmar una declaració responsable del compliment de les mesures de seguretat.

També et pot interessar

stats