El govern aprova la convocatòria de 4.419 places per a Policia i Guàrdia Civil

S'oferiran 2.328 places per a ingressar en la Policia Nacional i 2.091 més per a accedir a la Guàrdia Civil

Control de trànsit de la Guàrdia Civil
Control de trànsit de la Guàrdia Civil

El govern ha aprovat dos reials decrets pel quals s'aprova la convocatòria d'oferta d'ocupació pública de 2.328 places per a ingressar en la Policia Nacional i 2.091 més per a accedir a la Guàrdia Civil.

La convocatòria de places per a ingressar en algun d'aquests dos cossos suposa, segons ha explicat la portaveu del govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el compliment del que contemplen els pressupostos generals de l'Estat, que preveien per a 2021 una taxa de reposició del 115% .

Montero ha defensat que en els últims tres anys, l'executiu de Pedro Sánchez ha aconseguit revertir la pèrdua de funcionaris públics de seguretat que va permetre el PP entre 2011 i 2017.

Així, ha detallat que s'han oferit ja 13.880 places en els últims tres anys que "han reposat les 8.000 places perdudes pel PP".

Les convocatòries aprovades aquest dimarts en règim d'oposició lliure preveuen la reserva de 110 places de promoció interna a l'escala executiva de subinspección, en el cas de la Policia Nacional, i de 150 suboficials i 80 d'oficials en la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats