Els gossos no són joguets: el 'leitmotiv' d'una desfilada solidària

La societat protectora AUPA i la fundació Bioparc han celebrat aquest diumenge la 21a Desfilada de Gossos Abandonats

Un dels gossos que han participat en la desfilada / À Punt NTC

Al voltant de 300.000 gossos i gats són abandonats cada any a Espanya, la taxa més elevada d'Europa. De vegades, per la irresponsabilitat dels propietaris, altres per l'infortuni.

Per això, la societat protectora AUPA i la fundació Bioparc han celebrat aquest diumenge a la ciutat de València 21a Desfilada de Gossos Abandonats, per a conscienciar sobre la tinença responsable de mascotes i perquè els animals puguen trobar noves cases on ser estimats. De fet, a aquesta cita anual venen aquells que un dia van fer el pas d'adoptar i que, sens dubte, són els millors de qui rebre un consell.

“Hui han desfilat trenta gossos dels quasi seixanta que tenim ara mateix”, ha explicat Mari Carmen Oliver, d’AUPA. “Molts ja fa més de deu anys que estan en una gàbia, perquè van entrar molt xicotets i no han tingut la sort de ser adoptats”, afegeix. Per la seua banda, Pepa Crespo, de la fundació Bioparc, ha afirmat que es tracta d’una cita “tradicional”, perquè ja és la 21a edició que fan d'aquesta desfilada.

El periodista Quique Peña ha sigut el mestre de cerimònies d'aquest esdeveniment solidari, contant les històries darrere dels 28 gossos que desfilaven per la passarel·la.

Quan falta una setmana per a Nadal, cal recordar que ni els gossos ni els gats són regals: són animals. I la seua amistat no es compra ni amb diners ni compassió, sinó que es guanya amb estima i sacrifici.

També et pot interessar

stats