Google reconeix el treball de l'enginyer electrònic de la UV Álvaro Moreno

Formarà part d’un reduït grup de menys de 40 especialistes amb el càrrec de Google Developer Expert

El físic i enginyer electrònic Álvaro Moreno Martínez / À Punt NTC

El físic i enginyer electrònic Álvaro Moreno Martínez, investigador d'Image Processing Laboratory de la Universitat de València (UV), ha sigut reconegut per Google. Martínez formarà part d’un reduït grup de menys de 40 especialistes amb el càrrec de Google Developer Expert i treballarà en una plataforma encarregada d’investigar, amb la tecnologia més avançada, el processament i anàlisi de dades geoespacials a escala planetària. Entre les tecnologies que desenvoluparà es troben Google Maps, Google Cloud, Maching Learning o Earth Engine, entre altres. 

Llançada el 2010, Google Earth Engine és la plataforma més potent per a obtenir dades geoespacials. Això la converteix en una eina important a l'hora d'abordar problemes ambientals, realitzar investigacions científiques o desenvolupar solucions a escales espacials i temporals.

L’investigador valencià ha exercit com a investigador postdoctoral en un projecte de la NASA a la Universitat de Montana (EUA), on es va dedicar a mantenir i millorar algorismes operacionals de la NASA per a estimar l'absorció de diòxid de carboni i consum d'aigua per la vegetació en el planeta. També ha format part de l'equip d'investigació de dos projectes d'alt impacte per a l'observació de la Terra, tots dos en els camps de la intel·ligència artificial, l'aprenentatge automàtic i la teledetecció, aplicats a les ciències de la Terra i el clima. La seua activitat investigadora ha estat majoritàriament emmarcada en l'ús d'imatges de satèl·lit per al monitoratge de vegetació, ecosistemes i boscos a escala planetària.

També et pot interessar

stats