Google acomiadarà els empleats que no es vacunen contra la covid abans del 18 de gener

Segons una circular interna a la qual ha tingut accés la cadena CNBC, qui no s'haja vacunat contra el coronavirus passarà a estar en baixa forçosa i eventualment podrien ser acomiadats si no s'immunitzen

Polsera amb el logotip de la multinacional nordamericana Google
Polsera amb el logotip de la multinacional nord-americana Google / Europa Press

Google ha comunicat a la seua plantilla que aquelles persones que no s'hagen vacunat contra el coronavirus passaran a estar en baixa forçosa i eventualment podrien ser acomiadades si no s'immunitzen, segons una circular interna a la qual ha tingut accés la cadena CNBC. La part de la plantilla que no haja complit les pautes de vacunació abans de la data límit del 18 de gener serà donada de baixa administrativa remunerada durant 30 dies després dels quals l'empresa els posarà en situació de baixa no remunerada per a posteriorment dur a terme la rescissió de la relació laboral si el treballador o treballadora continua sense immunitzar-se. "Creiem fermament que els nostres requisits de vacunació són una de les formes més importants de mantindre la seguretat de la nostra plantilla i el funcionament dels nostres serveis. Ens comprometem a fer tots els possibles per a ajudar als nostres empleats al fet que puguen vacunar-se", ha indicat un portaveu de Google.

Obligatorietat només als Estats Units

Aquesta política no s'aplicarà a les oficines de Google a Europa, l'Orient Pròxim i Àfrica, ja que als Estats Units la companyia compleix l'ordre executiva del president Biden que exigeix la vacunació de la covid-19 als empleats dels contractistes federals. L'administració Biden va ordenar al novembre a les empreses estatunidenques amb almenys cent treballadors que s'asseguren que les seues empleades i empleats estiguen completament vacunats abans del 18 de gener o que es facen proves periòdiques de covid-19, encara que l'ordre està bloquejada judicialment mentre s'examina en profunditat la constitucionalitat.

També et pot interessar

stats