La Gonzalo Anaya valora els esforços per a la tornada a les aules i espera que els protocols hi garantisquen la presència

Reivindiquen major innovació tecnològica, la retribució total en cas de confinament i una infermera escolar als centres.

Inici de curs escolar aquest dilluns
Inici de curs escolar aquest dilluns / À Punt NTC

Després de sis mesos a casa, l'alumnat s'ha retrobat aquest dilluns amb companyes i companys i amb el professorat en unes escoles que han canviat en la seua configuració i funcionament arran de les normes i mesures sanitàries per la Covid-19. Des de la Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya, han valorat "positivament" com l'educació pública s'ha adaptat a aquest context amb la suma de tots els esforços de la comunitat educativa. Ara, esperen que totes les normes i els protocols "puguen garantir la màxima presència al llarg de tot el curs 2020-2021". Per la seua banda, PP i Ciutadans reclamen tests al personal docent i una infermera escolar als centres.

Des de la confederació, integrada per Fampa Castelló Penyagolosa, Fampa-València i Fampa Enric Valor Alacant, reivindiquen que, cal seguir amb aquesta inversió més enllà de la situació conjuntural "perquè l'educació s'ha de convertir ara i sempre en un dels pilars fonamentals d'aquesta societat". No obstant això, han reconegut que com a mares i pares comparteixen preocupacions amb tota la societat i han instat les famílies a "transformar la por o la preocupació en prudència màxima, molta higiene i corresponsabilitat familiar en complir les normes per lluitar contra la Covid-19".

Entre les seues reivindicacions, diuen que cal aprofundir en la innovació metodològica per ensenyar i aprendre a partir de la utilitat de les noves tecnologies en la vida escolar i posar fi a la bretxa digital. També exigeixen que es creen les condicions necessàries per a la conciliació familiar i laboral de mares i pares i demanen la retribució total en cas de quedar-se confinades i no poder treballar. La tercera reivindicació és la creació de la figura de la infermera escolar com a personal sanitari expert a supervisar el dia a dia en tots els centres educatius valencians.

El PP recorrerà contra la prohibició als ajuntaments de fer tests serològics al personal escolar

Per la seua banda, el PPCV recorrerà contra la prohibició de la Generalitat als ajuntaments de fer tests serològics al personal escolar. Així ho ha anunciat la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig. A més, ha assenyalat que "la realització de tests ràpids, com han fet altres autonomies, és l'única forma juntament amb la infermeria escolar de controlar els contagiats i permetre un curs normal amb proves periòdiques". El PP registrarà la petició de dues sol·licituds de documentació per a conéixer de primera mà quants col·legis no han obert aquest dilluns i als ajuntaments als quals han remés cartes prohibint els tests.

Ciutadans demana tests, mitjans materials i la infermera escolar

D'altra banda, Ciutadans considera que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "està desaparegut" i "ha tornat a suspendre" en l'organització del retorn a les aules, amb mesures que "arriben molt tard". Així ho ha afirmat el portaveu de la formació en les Corts, Toni Cantó, que ha reclamat que es realitzen proves als docents per a detectar el virus, la incorporació de la figura de la infermera escolar i inversió en la digitalització.

També et pot interessar

stats