Global Omnium multiplica per quatre la capacitat de detecció de Covid-19 en aigües residuals

Les noves instal·lacions de l'empresa de subministrament a Paterna centralitzaran les anàlisis del virus amb l'eina SARS GOAnalytics.

Un laboratori analitza aigües residuals
Un laboratori analitza aigües residuals / À Punt NTC

Global Omnium està acabant la construcció d'un centre tecnològic a Paterna que multiplicarà per quatre la capacitat de detecció de Covid-19 en aigües residuals. L'empresa centralitzarà en les noves instal·lacions, anomenades GOLab, els laboratoris per a la detecció de restes del virus en aigües d'embornal i residuals a través de l'eina SARS GOAnalytics.

Aquesta ferramenta pionera, que ha desenvolupat en col·laboració amb el CSIC, permet detectar possibles rebrots entre 10 i 15 dies abans del diagnòstic, a través de l'anàlisi de la concentració del coronavirus en les aigües residuals. El nou centre tecnològic de Paterna disposa de més de 6.000 metres quadrats de superfície i té capacitat per a 500 persones.

Més de 5.000 analítiques d'aigües residuals

La firma gestiona el sanejament i el subministrament d'aigua potable a vora 300 municipis espanyols, que abasteixen 6 milions de persones, entre les quals hi ha la població de l'àrea metropolitana de València. Només a la ciutat es prenen mostres setmanals de tres zones diferents per a monitoritzar l'expansió del virus.

En 15 setmanes el grup ha analitzat més de 5.000 mostres en ciutats de tot Espanya, de les quals 1.730 han evidenciat restes de Covid-19 amb diferents nivells de concentració, segons ha explicat Global Omnium en un comunicat.

També et pot interessar