Els ginecòlegs alerten dels perills per a la salut dels "llavats vaginals" davant de l'auge a les xarxes socials

Els hospitals valencians han detectat un augment del nombre de dones que acudeix a urgències amb infeccions vaginals per aquesta pràctica

La ginecòloga Marian Obiol alerta contra els riscos dels "llavats vaginals" / 'À Punt NTC'

Els hospitals valencians han alertat de l'augment del nombre de dones que acudeix a urgències amb infeccions vaginals provocades pels anomenats "llavats vaginals". Són una pràctica totalment desaconsellada pels ginecòlegs, perquè podria ser molt perillosa, ja que destrueix la flora vaginal. Tot i això, aquest tipus de pràctiques s'estan posant de moda a les xarxes socials.

"Remeis de l'any de la picor que pensàvem que estaven superats estan tornant. Fer llavats amb vinagre, amb sabons càustics, amb derivats de la sosa. El sentit comú diu que això no ha de ser bo", alerta Marian Obiol, ginecòloga del Centre de Salut Fonteta de Sant Lluís de València.

Les recomanacions de pràctiques i productes dels influenciadors poden acabar amb una visita a urgències. De fet, s'han arribat a atendre úlceres provocades per aquests llavats que aconsellen dones sense cap classe de formació a milers de seguidores en les xarxes. Unes pràctiques que contradiuen el criteri de les autoritats sanitàries. "Aquest és el problema, que com que ho diu un instagramer… paraula d’instagramer", lamenta Obiol.

Els sanitaris recorden que el que s'ha de fer és acudir a la consulta de professionals especialitzats, com ho són els ginecòlegs, els únics influenciadors de la salut als quals cal seguir.

També et pot interessar

stats