Els gimnasos demanen eliminar l’obligatorietat de la mascareta

Els centres esportius valencians reclamen seguir els passos de comunitats com Catalunya i Múrcia, on ja no és obligatori utilitzar-la per a entrenar-se en interiors

Imatge d'arxiu d'un gimnàs
Imatge d'arxiu d'una classe en un gimnàs, on les usuàries porten mascareta / À Punt NTC

L’Associació Empresarial Valenciana de Centres Esportius ha demanat al Consell que retire l’obligatorietat de la mascareta per a fer esport en espais interiors, seguint així els passos d’altres comunitats autònomes, com Catalunya i la Regió de Múrcia, a més d’altres països de la Unió Europea. 

En conversa amb À Punt Notícies, Juan Carlos Gómez Pantoja, portaveu de l’associació, ha dit que no entén com és que "no es liberalitza la pràctica d'esport en interior sense mascareta”, una mesura que està perjudicant els seus ingressos.

Més de 50.000 persones que eren usuàries de gimnasos a la Comunitat Valenciana no s'han reincorporat a l'activitat esportiva, segons Pantoja, els quals suposen un terç de la clientela d’abans de la pandèmia.

Pantoja ha assegurat que fer esport és la tercera vacuna, ja que les persones amb bon estat físic i de salut “tenen menys possibilitats d’acabar a l'UCI per Covid-19”.

També et pot interessar

stats