Com gestionar el primer mòbil de les nostres criatures?

L’edat mitjana de tindre un dispositiu és inferior a onze anys i les veus expertes destaquen la importància d’ensenyar-los a fer-ne un bon ús 

L'edat mitjana de tindre el primer mòbil a Espanya és onze anys / À Punt NTC

El mòbil és un dels regals de Nadal més desitjats pels menors d’edat. De fet, segons un informe de l’Unicef, l’edat mitjana de tindre el primer mòbil a Espanya és abans dels onze anys. 

Per a les famílies amb qui ha parlat À Punt és una eina positiva sempre que s’utilitze amb supervisió perquè, tal com explica la tècnica en prevenció de conductes addictives de l’Ajuntament d’Albaida, Sonia Vázquez, dona una certa sensació de control durant les primeres eixides amb el grup d’amics i amigues. 

Però, segons l’informe de l’Unicef, un de cada deu menors ha rebut alguna proposició sexual a través del mòbil i un de cada cinc ha patit assetjament. Per això, la recomanació de les veus expertes, més que control, és educar els menors per a saber com fer front a aquestes situacions.

El director de la Càtedra Microsoft sobre Privacitat i Transformació Digital, Ricard Martínez, considera que no té molt de sentit intentar controlar un o una adolescent, que ja té una vida afectiva i les seues pròpies idees, sinó que val més “haver invertit a inculcar-li uns valors que ens asseguren que aquest o aquesta menor es comportarà de manera correcta en internet i fora”. 

Per a facilitar el procés a les famílies, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i l'Unicef han llançat una campanya per conscienciar les famílies de la importància de supervisar la utilització que la xicalla i el jovent fan dels dispositius i una guia amb recomanacions per a ensenyar-los a fer-ne un bon ús. Perquè un mòbil no és un joguet, és un regal que implica compromís per part de qui el regala.

També et pot interessar

stats