Gestionar millor el temps i guanyar qualitat de vida

Aquest dilluns s'ha constituït a les Corts una comissió d'estudi que pretén elaborar propostes per a racionalitzar horaris.

Espanya està en la mitjana europea d'hores treballades a la setmana, segons Eurostat
Espanya està en la mitjana europea d'hores treballades a la setmana, segons Eurostat / À Punt NTC.

Racionalitzar els horaris en el treball per a poder conciliar la vida laboral i la personal, un desig compartit que molts veuen encara molt lluny d'aconseguir. Amb tal objectiu s'ha constituït aquest dimarts a les Corts una comissió que ha d'elaborar propostes concretes que es traslladaran a la Generalitat i al Govern d'Espanya.

Però, es posarà en pràctica tota la teoria que puga eixir d'aquesta comissió? Mónica Álvaro, diputada de Compromís a les Corts, formació que en va proposar la creació, ha assenyalat en 20H NTC que "no creuen que teoritzarem massa", sinó que "podem arrelar directament amb exemples gràfics".

Menys horari laboral i més productivitat

Si mirem de reüll els nostres veïns europeus, els espanyols estem pràcticament en la mitjana europea d'hores treballades a la setmana, segons Eurostat. Els que més temps dediquen al treball són els habitants del Regne Unit, Xipre, Àustria i Grècia. A l'altre extrem, els qui tenen la jornada laboral més curta són els danesos, els italians i els francesos.

Però, fem un ús racional del temps que disposem? Podem ser més productius treballant menys hores? Álvaro considera que sí, que cal ser "menys presencialistes". En la mateixa línia, Gabriela Ribes, professora d'Organització del Treball de la UPV, ha assenyalat en el 20H NTC que "l'important és treballar menys hores i ser més productius".

Ribes ha recordat que dues empreses espanyoles ja fan jornades setmanals de quatre hores. "Les empreses es contagiaran de les bones pràctiques", ha afegit.

També et pot interessar

stats