La gestió dels residus, el major repte de les Falles

Acabada la setmana fallera, des de l´Ajuntament de València se´n fa un balanç positiu pel que fa a la gestió dels residus.

Les Falles d'enguany han deixat un volum de deixalles similar al de l'any passat. La Regidoria de Medi Ambient i Gestió de Residus de l'Ajuntament de València ha fet balanç de la setmana fallera des del punt de vista de les deixalles i la neteja posterior. Pilar Soriano, responsable d'aquesta àrea, ha assegurat que les de 2018 han sigut unes falles tranquil·les pel que fa a la recollida dels residus i que els serveis municipals de neteja han pogut treballar amb normalitat. 

El fet que s'haja incrementat el reciclatge amb un seguit de campanyes específiques ha permés incrementar la recollida selectiva de brossa. En les papereres instal·lades amb aquesta finalitat, s'han recollit 4.760 quilos de residus, un 52,25% dels quals correspon a envasos, un 15% a cartó i un 20% a vidre. A més amés, Soriano ha destacat que la recollida d'envasos durant la mascletà ha augmentat un 54% respecte de l'any anterior.

Més consciència ciutadana

Pilar Soriano ha reconegut que encara hi ha molts aspectes que cal millorar, com ara la sostenibilitat dels monuments fallers i, sobretot, la quantitat de deixalles. En este sentit, la regidora ha afegit que cal incidir en la conscienciació de la ciutadania per tal d'evitar conductes incíviques.

Després de la cremà, els serveis de neteja han pogut treballar amb normalitat. No obstant això, la tasca de millora dels carrers es continuarà duent a terme durant tres dies més.

També et pot interessar

stats