La gestió privada de l'Hospital de Torrevella, un 30% més barata que la dels centres hospitalaris públics

La Sindicatura de Comptes determina que és un dels departaments “més eficients” dels sistema valencià.

La gestió privada de l\'Hospital de Torrevella, un 30% més barata que la dels centres hospitalaris públics
La gestió privada de l'Hospital de Torrevella, un 30% més barata que la dels centres hospitalaris públics

La Sindicatura de Comptes considera que el Departament de Salut de Torrevella és un "dels més eficients" del sistema sanitari de la Comunitat Valenciana. La institució ha arribat a aquesta conclusió després de conéixer els resultats de l’auditoria de la concessió de la gestió privada del centre hospitalari.

La sindicatura destaca que l’assistència integral a la població que han fet a Torrevella és un 30 per cent més barata que la gestió dels hospitals públics valencians. Segons l’informe, el cost per hora del personal amb contracte és un 8,6% inferior al del conjunt del personal dels departaments de salut.

Destaca en llistes d’espera, suspén en càrrega de treball

La institució alerta però de l’excés de càrrega de treball dels metges de família, que gestionen 52 pacients més que la mitjana, i posa l’accent sobre el cas de 70 facultatius que “tenen assignats més de 1.500 targetes [o pacients], la qual cosa supera la quota recomanada per les societats científiques”.

Segons l’auditoria, el centre hospitalari del Baix Segura va aconseguir el 63,9% dels objectius definits en els acords de gestió, amb la qual cosa supera sensiblement el del conjunt dels departaments, on el grau de compliment es va quedar en el 47,9%.

L’hospital també destaca en indicadors com les baixes llistes d’espera quirúrgica –38 dies en contrast amb els 115 de la mitjana autonòmica–, l’esperança de vida –82,8 anys, per damunt dels 82,2 anys de la mitjana valenciana– i la taxa de mortalitat –822 per cada 100.000 habitants, per sota dels 911 del conjunt valencià l'any 2015.

L’auditoria també revela que l’empresa concessionària va executar inversions per valor de 104,4 milions d'euros, un 159% del que es va comprometre en "l’oferta econòmica" per a l'any 2016.

Per aquests motius, després d’avaluar "conjuntament el principi d'economia i el principi d'eficàcia", la Sindicatura de Comptes ha resolt que el Departament de Salut de Torrevella és un dels "més eficients” i el situa al nivell dels departaments de la Plana, València-Arnau, la Ribera, la Marina Baixa, Manises i Elx-Crevillent.

També et pot interessar

stats