Dos germanes se suïciden a Barcelona hores abans de ser desnonades

Les dones, de 54 i 64 anys, acumulaven un deute de més de 9.000 euros en impagaments de lloguer

Els Mossos, aquets dimecres per la zona de Barcelona
Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra a Barcelona / Efe

Dos germanes de 54 i 64 anys s'han suïcidat este dilluns de matinada hores abans de ser desnonades de sa casa a Barcelona. Segons ha avançat El País, el primer intent de fer-les fora per impagament de llogar estava previst a les 11:00 h i la policia ha obert una investigació. 

Les dos dones s'han precipitat per un pati interior de l'edifici passades les quatre i mitja del matí. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha explicat en un comunicat que el jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha fet l'alçament dels cadàvers. El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona ha acudit al lloc dels fets per a donar atenció psicològica als veïns i veïnes. 

La demanda es va produir per un propietari particular el maig del 2023, moment en què la part demandada —una tercera subarrendatària— portava des del mes de març de 2021 sense efectuar cap pagament, de manera que acumulava un deute de més de 9.000 euros. "El procediment es tramita en rebel·lia perquè ningú es persona en la causa i es dicta execució de la sentència el mes de gener del 2024", han explicat fonts judicials.

No existeix cap informe de vulnerabilitat per impossibilitat de realitzar-lo per part dels serveis corresponents de l'Ajuntament de Barcelona, ja que van intentar contactar amb les víctimes diverses vegades sense èxit. Fonts municipals han explicat que “van deixar missatges” i, malgrat no tindre cap resposta, un equip havia d’assistir al desnonament este dilluns. 

El telèfon d'ajuda preventiva a persones amb risc de conducta suïcida és el 024. És gratuït, anònim i confidencial.

També et pot interessar

stats