La Generalitat i la UPV desenvolupen un prototip d’habitatge per a persones afectades per catàstrofes

El muntatge del model, que s’ha realitzat en un espai obert al campus universitari, s'instal·larà posteriorment a Alacant

Prototip d'habitatge per a persones afectades per desastres naturals / Generalitat

Alumnat de l’Escola Superior d’Arquitectura i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de l’Edificació de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha construït un prototip d’habitatge a escala real per a emergències residencials. Es tracta d’un projecte impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat a través de la Càtedra Maderamen.

El model d’habitatge es planteja com una construcció amb estructura d’entramat de fusta amb espais oberts i tancats, dirigit a persones afectades per diferents tipus de catàstrofes, amb possibilitat de ser autoconstruït, reproduït i muntat i desmuntat. És per això que el muntatge del prototip s’ha realitzat en un espai obert al campus universitari de la UPV, per a poder posteriorment ubicar-lo a la ciutat d’Alacant, on quedarà finalment instal·lat. 

Un dels objectius del projecte és situar la fusta com un dels materials que lideren la transició ecològica per les qualitats naturals i el procés de producció que té, a més de la contribució que fa a la reducció de carboni en el planeta i a la lluita contra la crisi climàtica.

La directora de la Càtedra Maderamen, Begoña Serrano, ha explicat que aquesta classe de metodologies d’ensenyament Design & Build en l’arquitectura “són interessants, perquè l’alumnat adquireix un paper actiu fora de l’aula i pot materialitzar el disseny arquitectònic construint-lo a escala real”. 

També ha destacat que, a més, “pretenem fomentar el pensament crític, la creativitat, la resolució de problemes i el desenvolupament de projectes col·laboratius, així com habilitats essencials per a la pràctica professional en el camp de l’arquitectura”.

També et pot interessar

stats