La Generalitat ultima les mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19

Cinc comunitats autònomes ja apliquen unes restriccions que s'espera que a la Comunitat Valenciana entren en vigor dimarts.

La Generalitat ultima les mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19
La Generalitat ultima les mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19

El Ministeri de Sanitat i les autonomies van acordar la setmana passada imposar més restriccions, especialment en el sector de l'oci, en un intent de frenar la propagació del coronavirus. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'ha reunit aquest dilluns per a ultimar la incorporació de les noves mesures, consensuades amb la resta de comunitats autònomes, i que s'espera que entren en vigor en les pròximes hores, una vegada que es publiquen en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Entre les restriccions pactades en la reunió del Consell Interterritorial de Salut destaca la prohibició de fumar al carrer si no es poden guardar dos metres de distància entre persones. També s'ha decretat el tancament de discoteques i una limitació d'horaris per a restaurants, bars, pubs i terrasses, que hauran d’abaixar la persiana a la una de la matinada i no podran admetre clientela des de les dotze de la nit.

Aquestes mesures afecten fonamentalment a l'hoteleria i l'oci nocturn, àmbits considerats com a origen dels nous brots que són més difícils de detectar. No obstant això, des d'aquest sector defenen que les noves restriccions no ajudaran a eixir de la crisi i obligaran molts establiments a tancar definitivament. Per això amenacen d'anar als tribunals si cal.

Per a la presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, aquestes noves mesures, que veu amb bons ulls, haurien d'haver-se aplicat hui mateix. A més, critica el Consell pel fet que no hi haja un comité d'experts de guàrdia permanent i assegura que no hi ha ningú al comandament del Consell.

Cinc comunitats autònomes ja les apliquen

Fins a cinc comunitats autònomes apliquen ja les mesures decretades pel Ministeri de Sanitat i acordades amb les autonomies divendres passat. Cantàbria, Castella i Lleó i Galícia han posat en marxa aquest dilluns les noves restriccions i se sumen així a La Rioja i Múrcia, que les apliquen des de diumenge.

També et pot interessar

stats