La Generalitat treballa en un sistema d'alertes públiques per a grans catàstrofes i emergències

Aquest nou model permet l'emissió selectiva d'avisos només a les persones que es troben en les zones afectades

Dos persones consulten el seu mòbil
Dues persones consulten el mòbil / Shutterstock

La Generalitat ha anunciat aquest diumenge que treballa en la creació d'un sistema d'alertes públiques que permetrà l'enviament massiu de missatges a la població quan es trobe dins de l'àrea d'afecció o risc d'una emergència o gran catàstrofe.

A diferència dels sistemes actuals, que envien avisos indiscriminats a la població, aquest nou model permet l'emissió selectiva d'avisos només a les persones que es troben en les zones geogràficament afectades, sense necessitat de descarregar cap aplicació o donar-se d'alta en cap servei.

El projecte ha estat desenvolupat entre el Centre de Coordinació d'Emergències de la Comunitat Valenciana i els ministeris d'Interior i el d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, juntament amb els centres de coordinació d'emergències de Canàries i Balears. L'objectiu és avaluar els riscos i definir les àrees d'afectació geogràfiques, a més d'estudiar la integració dels centres de coordinació d'emergències de totes les comunitats autònomes dins del model proposat.

El Ministeri de l'Interior i el de Transformació Digital van ratificar fa unes setmanes un acord per a implementar aquest sistema d'alertes públiques a Espanya abans de juny de 2022. En cas d'aprovar-se, la Generalitat seria la primera autonomia a disposar d'aquesta tecnologia específica.

També et pot interessar

stats