La Generalitat treballa amb l'empresa propietària per a reubicar els 93 usuaris d'una residència a València

El centre tancarà en cinc mesos per un desacord amb el propietari del local que ocupa

Dues persones majors juguen als escacs
Dues persones majors juguen als escacs / Val Vesa (Pixabay)

La Conselleria de Serveis Socials ha rebut de l'entitat titular de la Residència i Centre de Dia Orpea València una sol·licitud d'autorització per al tancament derivada de l'extinció i no renovació del contracte d'arrendament de l'immoble en el qual se situen els dos centres. La Conselleria i l'entitat titular ja treballen, en col·laboració amb la Direcció Territorial de València i amb altres centres d'esta mateixa tipologia, per a reubicar tots els residents, amb plaça pública o privada. Segons el diari Levante-EMV, el tancament afecta 93 persones majors —26 amb plaça pública—, que disposen de cinc mesos per a canviar de centre, segons la comunicació que han rebut els familiars dels usuaris. 

En l'escrit els traslladen que la propietat de l'immoble els ha comunicat la voluntat de no continuar l'activitat després d’acabar el contracte de lloguer amb l'empresa, que el gestiona des de fa vint anys. Segons esta informació, l'amo de l'edifici al·lega “impagaments” que el grup gestor nega. La Conselleria ha indicat que, d'acord amb la normativa actual, no hi ha possibilitat, per part de l'administració autonòmica, d'oposar-se a la sol·licitud d'autorització de tancament, “sempre que es complisquen els requisits documentals”.

Així mateix, el departament ha confirmat que ha rebut una sol·licitud formal d'una entitat per a procedir a canviar de titularitat els centres. En este cas, s'atendran els requisits formals i documentals arreplegats en la normativa en vigor en els mateixos termes que s'ha actuat amb la sol·licitud d'autorització per tancament.

Per al cas de tancament del centre i la reobertura, subratllen que seria necessari tramitar una nova autorització de funcionament i apunten que qualsevol altra qüestió que se suscite entre l'entitat titular de la residència i la persona titular de l'immoble “queda fora de l'àmbit d'actuació” de l'administració autonòmica i, per tant, “haurà de dirimir-se en una altra instància”.

També et pot interessar

stats