La Generalitat treballa amb el govern espanyol en un pla de xoc “urgent” per a les rodalies

Arcadi España assegura que incorporaran trens d’altres comunitats autònomes i contractaran més maquinistes.

Un tren de rodalies

Els retards en el servei de rodalies i les cancel·lacions dels trens són cada vegada més freqüents a les estacions valencianes. Aquesta situació, que està generant protestes entre els usuaris, ha provocat que la Generalitat i el govern espanyol hagen acordat reunir-se durant el mes de febrer en la comissió de seguiment del Pla de Rodalies.

En una entrevista al 20H NTC, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que, juntament amb el Ministeri de Transports, es posarà en marxa un pla de xoc per a revertir la situació. Aquest pla consistirà en la incorporació de trens d’altres comunitats autònomes i en la contractació de més maquinistes. Tot i que no ha volgut detallar a partir de quina data es posarà en marxa el pla, ha assegurat que “ha de ser urgentment aplicat”.

Arcadi España ha afirmat que la primera trobada amb el govern espanyol consistirà a analitzar la situació actual del servei de rodalies i a posar en marxa les primeres solucions “a curt termini”.

A més, el conseller de Mobilitat ha incidit en el fet que l’estat actual del servei de trens a la Comunitat Valenciana es conseqüència que en anys anteriors les inversions “han prioritzat l’alta velocitat i s’ha descuidat la mobilitat quotidiana”.

Davant d'una compareixença a les Corts del ministre de Transports, José Luis Ábalos i el president de Renfe, Isaías Táboas, tal com ha demanat Compromís, ha assegurat que això ha de ser decisió dels grups parlamentaris. “Les explicacions les donen a diari sempre que se’ls pregunta”, ha puntualitzat.

D’altra banda, el conseller ha assegurat que des del Consell valoren assumir les competències de la xarxa de rodalies, tot i que ha afegit que no és una prioritat. “En el moment actual hem d’estabilitzar la situació i corregir les mancances del servei de rodalies”, ha valorat España.

També et pot interessar

stats