La Generalitat tramitarà l’expedient sancionador a El Corte Inglés per la campanya del Dia de la Mare

Perpetua els estereotips de gènere i la visió masclista, segons la denúncia.

La Generalitat tramitarà l’expedient sancionador a El Corte Inglés per la campanya del Dia de la Mare
La Generalitat tramitarà l’expedient sancionador a El Corte Inglés per la campanya del Dia de la Mare

La Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat tramitarà un expedient sancionador a El Corte Inglés per publicitat sexista en la campanya que va fer del Dia de la Mare, i traslladarà la documentació sobre aquest assumpte a l'empresa per a iniciar el procediment per una possible infracció de la Llei general de publicitat.  

Consum va obrir diligències prèvies a El Corte Inglés per aquesta campanya de publicitat després d'una denúncia del secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat de la Generalitat, que va considerar que hi havia "indicis" d'incompliment de la normativa perquè "perpetua els estereotips de gènere i la visió masclista de la mare".  

En la publicitat d'El Corte Inglés es mostra la imatge d'una dona amb una llegenda en la qual es llig "97% entregada, 3% egoisme, 0% queixes, 100% mare".  

El Corte Inglés va indicar, en tindre coneixement de l'obertura de diligències, que la campanya va ser dissenyada per a "retre un homenatge a les mares que, a més de ser-ho, no s'obliden de ser dones, treballadores, responsables i compromeses amb la societat".  

El Servei Territorial de Comerç serà l'organisme que haurà de donar trasllat de la documentació a El Corte Inglés, i llavors s'obrirà un període d'al·legacions, ja que fins ara l'empresa no ha remés cap documentació ni ha efectuat al·legacions o manifestacions sobre aquest tema, segons ha informat la Direcció General de Comerç.

El passat 6 de maig la Direcció General de Comerç i Consum va remetre un ofici als responsables de l'empresa per a informar-los de la denúncia del secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat per la campanya publicitària del Dia de la Mare.

La possible infracció es refereix a l'article 3.a de la Llei general de publicitat 34/1988, d'11 de novembre.

També et pot interessar

stats