La Generalitat suspén el concurs per a adjudicar 31 llicències d'FM

El recurs d'una empresa sobre el concurs anterior ha condicionat el procés, que està pendent de resoldre's des de 2007.

Una estació de ràdio en una imatge d'arxiu
Una estació de ràdio en una imatge d'arxiu / João Silas (Unsplash)

La Generalitat ha suspés cautelarment el nou concurs públic per a adjudicar 31 llicències de ràdio FM, que havia convocat al maig de 2018, però que venia arrossegant-se des de 2007. 21 anaven a ser de caràcter comercial, tres per a serveis de comunicació audiovisual sense ànim de lucre o universitats públiques, i set per a l'emissió íntegra en valencià.

El concurs s'havia presentat amb l'objectiu de posar orde en l'espectre radioelèctric i oferir una via de legalitat a multitud de llicències que ara operen en el dial de manera alegal.

El concurs convocat el 2007 va ser declarat desert el 2011. Les bases preveien l'adjudicació en sis mesos, però l'executiu del popular Alberto Fabra no va signar el repartiment, malgrat que s'havia complit pràcticament tota la tramitació. La resolució va estar tres anys sobre la taula del Consell, fins que després de les eleccions de maig de 2015, el nou govern de Ximo Puig va heretar l'expedient. El 2016 es va acordar renunciar a l'atorgament de les llicències convocades en un segon concurs, per raons d'interés públic.

Un any després de publicar-se un segon concurs, ara el 2018, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va estimar el recurs d'una empresa contra la resolució de 2016, i es va renunciar a l'atorgament de les llicències. Això va obligar a retrotraure les actuacions al moment previ a la resolució impugnada.

En conseqüència, des de la Generalitat asseguren que "raons d'orde públic, d'eficàcia, d'economia de mitjans i de seguretat jurídica aconsellen suspendre el procediment". Entenen que si continua el procés, i si la sentència del TSJCV es fa ferma "podrien crear-se expectatives de dret dels sol·licitants adjudicataris que es veurien truncades amb posterioritat, la qual cosa causaria possibles responsabilitats".

També et pot interessar

stats