La Generalitat s'obri a ampliar l'horari de bars i restaurants fins a les huit de la vesprada

La decisió s'abordarà en la comissió interdepartamental d'aquest dijous

Imatge d'arxiu de terrasses al centre de València
Imatge d'arxiu de terrasses al centre de València / À Punt NTC

La Generalitat acceptarà part de les peticions del sector de la restauració i de l'oci nocturn. Després d'haver comprovat que les xifres de contagis no s'han disparat després de Pasqua, el Consell es prepara per a tornar a obrir la mà.

Segons ha pogut saber À Punt, hi ha un ampli consens en l'executiu valencià per a ampliar l'horari de bars i restaurants fins a les 20:00 hores, una mesura que entraria en vigor el dilluns 26 d'abril. Es tracta de retardar l'horari de tancament dues hores més, però sense arribar a la proposta de màxims del sector, que volia estirar fins al toc de queda de les 22:00 hores.

La proposta es debat en la reunió de la comissió interdepartamental d'aquest dijous, on s'ha de valorar les recomanacions dels tècnics i membres del consell assessor. Els membres del Consell també podrien aprovar ampliar l'aforament a l'interior dels locals, del 30% actual a la meitat de la capacitat, el 50%. L'avanç, no obstant això, es quedaria a un pas de la proposta sectorial, que aspirava a ampliar-lo fins al 66%,

El que ja ha acceptat Sanitat Universal és la creació d'una taula científica per a l'oci, que assegure l'aplicació de criteris científics i de salut, no només polítics, en el disseny de les mesures de prevenció que s'apliquen en bars i pubs. És un grup de treball que el sector reclamava des de feia mesos.

Optimisme en el sector de la restauració i l'oci nocturn

Els seus representants van eixir optimistes de la reunió que mantingueren en la vesprada de dimarts amb els responsables de Sanitat Universal, i van destacar la sensibilitat i la capacitat d'escolta a les seues propostes.

Hi participaren Manuel Espinar Robles, president d'Hoteleria València i de Conostur; Víctor Pérez, president de la Federació d'Empresaris de l'Oci, el Turisme i el Joc de la Comunitat Valenciana, Fotur, i Lalo Díez, president de la Coordinadora d'Oci i Restauració de la Comunitat Valenciana.

Entre les reivindicacions, Conostur va proposar que les sales d'esdeveniments, com bodes i comunions, s'ocupen per percentatges: un 30% durant el mes d'abril, un 50% durant el mes de maig i un 75% a partir del mes de juny. Els aforaments, encara que no salvarien la temporada, mitigarien la crisi del sector, que ja va tancar l'any passat de buit per la pandèmia.

Per la seua part, Fotur va convidar la consellera Ana Barceló a recórrer contra la proposta del govern central de celebrar festivals amb aforaments màxims de mil persones, ja que consideren que no és rendible. El seu portaveu, Lalo Díez, adverteix que el sector està "en coma" i estima que hi ha 1.133 empreses en la Comunitat Valenciana d'oci nocturn que necessiten ajudes econòmiques. 

També et pot interessar