La Generalitat revisa les actuacions dels Serveis Socials en el cas del presumpte parricidi de Godella

El diputat del PP Rafael Hernando diu que Puig i Oltra hagueren fet un escarni, si haguera governat el PP.

VÍDEO | La Generalitat revisa les actuacions dels Serveis Socials en el cas del presumpte parricidi de Godella

La Generalitat repassa "l'itinerari d'actuació" dels Serveis Socials en el cas dels dos menors que van trobar morts aquest dijous a Godella. Així ho ha explicat aquest divendres la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell. Oltra ha dit que es tracta d'un protocol habitual d'actuació en el cas de fets greus. Així mateix, la consellera ha especificat que, a pesar que la competència de protecció dels menors és de la Generalitat, hi ha diversos agents implicats, com són els equips socials dels ajuntaments. La vicepresidenta ha indicat que en el cas del menors són "dades sensibles" que cal tractar amb cura i que, quan es tinguen tots els detalls, s'explicaran. 

Hernando diu que Puig i Oltra hagueren fet un escarni, si haguera governat el PP 

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha lamentat el succés, i ha assegurat que no pensa fer política d'aquest cas, a diferència, diu, del que ha fet la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en altres ocasions. En aquest sentit, ha recordat un incident al centre de menors de Sogorb on "la senyora Oltra va obrir un debat sobre el cas". 

En una línia semblant, el diputat del PP Rafael Hernando ha assegurat aquest divendres que, si el suposat parricidi de Godella haguera tingut lloc amb un govern del PP, l'esquerra haguera organitzat "escarnis", assenyalant directament al president de la Generalitat , Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra.  En el seu perfil de Twitter, l'exportaveu del PP en el Congrés ha criticat l'"esquerra pancartera", suggerint que s'hauria mobilitzat si el crim s'haguera comés amb un govern 'popular'.

"Si l'assassinat dels xiquets de Godella haguera passat amb un govern del PP, ja estarien els de l'esquerra pancartera organitzant els seus escarnis, amb l'Oltra al capdavant i el Ximo darrere", ha assenyalat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha criticat aquestes declaracions i ha dit: "En aquests moments, utilitzar el dolor per a fer política és, senzillament, miserable". 

Ximo Puig: "No hi ha explicació humana per a una situació d'aquestes característiques"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat aquest divendres la seua "gran tristesa" per la mort violenta del dos menors i ha considerat que "no hi ha explicació humana per a una situació d'aquestes característiques".

Puig ha assenyalat als mitjans que aquest succés produeix "un immens dolor", i ha traslladat, en nom dels valencians i les valencianes, el suport als familiars de les víctimes. 

"Només tinc paraules de tristesa", ha assenyalat el president, qui ha afegit que, "com no hi ha explicació humana" a aquests fets, cal "intentar posar tots els controls possibles", encara que al final es tracta de "decisions incomprensibles i produïdes per la malaltia".

També et pot interessar

stats