La Generalitat restaurarà les tombes maçòniques del cementeri històric de Bunyol

30 nínxols tenen un risc imminent de despreniment, fet que provocaria la pèrdua de làpides que daten del segle XIX.

El cementeri històric de Bunyol té la protecció patrimonial de bé de rellevància local i posseeix 435 tombes amb simbologia maçònica
El cementeri històric de Bunyol té la protecció patrimonial de bé de rellevància local i posseeix 435 tombes amb simbologia maçònica

La direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat realitzarà unes obres al cementeri històric de Bunyol per a restaurar una trentena de tombes “greument deteriorades”, en resposta a una ajuda que es va sol·licitar des del consistori.

Un sector de 30 nínxols tenen un risc imminent de despreniment, la qual cosa provocaria la pèrdua irremeiable de les làpides i símbols maçònics que daten de finals del segle XIX, ha indicat el consistori en un comunicat.

El cementeri històric de Bunyol té la protecció patrimonial de bé de rellevància local i posseeix 435 tombes amb simbologia maçònica. D’aquests, més de quaranta pertanyen a mestres maçons.

El cementeri el va crear el 1886 l'alcalde, Joaquín Ballester, la tomba del qual hi és la més antiga. Una particularitat d'aquest cementeri és que durant la dictadura va continuar com a cementeri civil. Actualment, és un dels més singulars i visitats de la Comunitat Valenciana.

La restauració de 38 làpides que daten del segle XIX tenen un cost de 48.395 euros i les obres començaran en breu, després d'haver-se licitat el treball amb una empresa professional de restauració.

També et pot interessar

stats