La Generalitat reforça l'atenció a la residència de Torrent

S'hi destinaran un metge, 16 professionals d'infermeria i 25 tècnics en cures auxiliars d'infermeria.

VÍDEO | La Generalitat reforça l'atenció a la residència de Torrent

La Generalitat reforçarà l'atenció de la residència deTorrent afectada per un brot de coronavirus, on ja han mort tres persones i continuen aïllats diversos ancians i professionals. S'hi destinaran un metge, 16 professionals d'infermeria i 25 tècnics en cures auxiliars d'infermeria en tres torns, que se sumaran a un metge que ja s'hi va incorporar.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat que ja hi va haver dues fases més de reforç de personal: una primera en la qual es van incorporar dos tècnics auxiliars sanitaris i quatre de reforç d'infermeria, i una segona, amb dos professionals d'infermeria i cinc tècnics auxiliars.

A més, ha assegurat que el centre té material i equips de protecció individual per a tot el personal.

Davant una situació que han qualificat d'insostenible, l'empresa que gestiona el centre va demanar la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que ha desinfectat algunes zones comunes aquest dimarts.

Situació crítica del centre

Des de la residència Santa Elena de Torrent s’han mostrat satisfets pel reforç d’efectius que els ha oferit la Conselleria. S'hi sumaran 16 professionals de la infermeria, 25 tècnics auxiliars i un metge, alguns dels quals ja estan treballant al centre. El portaveu de la residència, Paco Nemesio, ha afirmat que estaven angoixats quan van constatar que augmentava el nombre de casos: “Tenim 51 residents contagiats dels 76 que viuen ací habitualment, i la meitat dels 60 treballadors de la plantilla de baixa”, ha aclarit.

Per aquest motiu van sol·licitar efectius sanitaris a la Generalitat, ja que resultava inviable medicalitzar la residència. El temor que tenien, segons ha manifestat Nemesio, era que la situació es poguera complicar en qüestió d’hores si els afectats empitjoraven. “És gent major, moltes tenen patologies prèvies que poden complicar el seu estat de salut d’un moment a l'altre”, ha afegit.

També et pot interessar

stats