La Generalitat redueix el servei de Metrovalència, Tram i transport de viatgers per carretera

Ho fa a conseqüència de l’emergència sanitària, d’acord amb les directrius del Ministeri de Transports.

La Generalitat redueix el servei de Metrovalència, Tram i transport de viatgers per carretera
La Generalitat redueix el servei de Metrovalència, Tram i transport de viatgers per carretera

La Generalitat reduirà progressivament el servei habitual que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) presta en Metrovalència i Tram d’Alacant, així com el transport per carretera. Ho fa a conseqüència de l’emergència sanitària que viu la Comunitat Valenciana i resta d’Espanya, d’acord amb les directrius del Ministeri de Transports.

En Metrovalència, la freqüència del metro en dies laborables experimentarà una reducció del servei del 35%. En el cas del tramvia, el pas d’unitats serà similar al període estival. A més, el servei nocturn de divendres, dissabtes i vespres de festius se suspén des d’aquesta mateixa nit.

En el Tram d’Alacant, es modifica temporalment la Línia 5, trajecte que es pot fer amb la Línia 4 a excepció de l’arribada a la platja, zona restringida per la situació d’alarma. La Línia 2 passarà amb una freqüència de 15 a 30 minuts.

A més aquesta reestructuració “prioritza el servei de les línies que discorren prop dels hospitals, que mantenen les freqüències habituals per a continuar prestant el servei necessari”.

Segons ha explicat el conseller de Política, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquesta reestructuració de serveis garanteix la rotació de personal necessària per a preservar el servei, i al seu torn assegura que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions de Sanitat”.

De fet, s’està produint una disminució progressiva de viatgers, que dimarts assolia en Metrovalència una reducció del 94% respecte al mateix dia de la setmana anterior, i en el cas del Tram d’Alacant, la caiguda d’usuaris se situava ahir en el 82%.

Transport públic de viatgers per carretera

Així mateix, la Conselleria ha acordat amb les empreses concessionàries, una reducció del 30% en els serveis d’autobusos interurbans metropolitans durant les hores punta dels dies laborables. La reducció arribarà al 75% en el cas dels serveis prestats en hores en què es produeixen un menor nombre de desplaçaments, i els dies festius.

Respecte als serveis d’autobusos interprovincials i provincials, la reducció serà del 60% en dies laborables, i del 75% en el cas dels festius.

vv

També et pot interessar

stats