La Generalitat recorrerà la sentència que considera il·legal el trasllat de menors del centre de Sogorb

Oltra defensa l'actuació de la Conselleria i destaca que la sentència reconeix deficiències greus en el tractament dels interns.

VÍDEO | La Generalitat recorrerà la sentència que considera il·legal el trasllat de menors del centre de Sogorb

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives recorrerà contra la sentència que va considerar il·legal el trasllat el 2017 de 12 menors que residien al centre d'acollida de Sogorb. Així ho ha assegurat la vicepresidenta i consellera Mónica Oltra aquest matí en una trobada sobre els nous programes d'assessorament per al col·lectiu LGTBI i per a la infància i adolescència gitana. 

Oltra ha aclarit en declaracions als mitjans de comunicació que el centre d'infància de Sogorb "no es va tancar mai", sinó que va actuar tenint en compte "l'interés superior" dels xiquets i xiquetes i, per tant, se'ls va traslladar a un altre lloc, perquè quan es té a menors tutelats el primer que cal tutelar són els seus drets.

La vicepresidenta ha explicat que la pròpia sentència "reconeix" que l'informe d'inspecció que parlava de dutxes d'aigua freda al gener, de privació de menjar com a càstig, que es portava als menors a demanar als supermercats i se'ls donava menjar caducat i en mal estat, "és així".

"Qualsevol persona responsable en un departament que tutela als xiquets i xiquetes hauria fet el mateix. Davant el risc al qual s'estava sotmetent aquests xiquets i xiquetes, la Conselleria va actuar traslladant als menors a un entorn segur", ha afirmat Oltra.

Per això, ha anunciat que recorreran contra la sentència, "en sintonia completament" amb els arguments donats per la Fiscalia quan en el seu moment es va recórrer contra l'actuació de la Conselleria.

També et pot interessar