La Generalitat reclama a Foment que estenga a la Comunitat Valenciana les bonificacions de l'AP-7 previstes per a Catalunya

Demana ampliar fins a Torreblanca la bonificació per a camions i ampliar a la Safor i la Marina les exempcions a vehicles recurrents.

En imatge, un dels trams de peatge de l'autopista AP-7
En imatge, un dels trams de peatge de l'autopista AP-7

La Conselleria d'Obres Públiques ha traslladat una petició al Ministeri de Foment perquè aplique a la Comunitat Valenciana les mateixes bonificacions i exempcions de peatges en l'AP-7 que es contemplen per a Catalunya. La sol·licitud s’estén al tram Peníscola-Torreblanca i al pas de l’autopista per les comarques de la Safor i la Marina.

Així, demana que la bonificació per a vehicles pesants aprovada per decret llei des de l'eixida 38 (Hospitalet) fins a la 43, a Peníscola, s’estenga a la següent (Torreblanca-Alcossebre), atés que les autovies autonòmiques CV-13 i CV-10 ofereixen una alternativa adequada per als camions. En un comunicat, la titular d’Obres Públiques, María José Salvador, justifica aquesta petició amb l’objectiu de resoldre la saturació de camions, els problemes de seguretat de la N-340 i l'absència d'una autovia alternativa a Peníscola.

D’altra banda, considera necessari aplicar l'exempció per a vehicles recurrents –usuaris habituals- al tram entre l'eixida 60 (Gandia, Xeresa, Xeraco) i l'enllaç nord de Benidorm (Eixida 65, Benidorm-Llevant) per a alleujar la congestió i els problemes de seguretat de la N-332. A més, recorda que encara no s'han escomés les variants programades des de fa dècades (variant de la Safor i variant de Benissa, Altea), i que la zona manca de transport per ferrocarril com a alternativa als trasllats per carretera.

Tot i la petició, Salvador valora el canvi de criteri de l’executiu per “ser sensible” a les demandes de la Comunitat Valenciana “al contrari de l'anterior gabinet de Foment”, ha dit. En aquest sentit, critica l’anterior ministre del PP, Íñigo de la Serna perquè va deixar planificat atendre només les peticions que es feien des de Catalunya, i això genera una situació que la consellera qualifica de “clara discriminació territorial”.

També et pot interessar

stats