La Generalitat proposa multes de fins a 6.000 € per la presència de dos menors en el bou embolat de Nàquera

Estableixen la sanció més alta per a l'expert taurí i multes de 4.000 euros per als pares i l'embolador

q naquera
Bou embolat a Nàquera

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública proposa sancions econòmiques de fins a 6.000 euros després de la investigació derivada de la presència i participació de dos menors en els festejos del bou embolat de Nàquera el mes d'agost.

La multa més alta, 6.000 euros, seria per al membre de la penya que actuava com a expert taurí. A més, s'aposta per sancionar amb 4.000 euros tant un pare d'un menor com una mare, i la mateixa quantitat es fixa en el cas d'un dels integrants de la penya taurina que actuava com a embolador.

En tots els casos, es considera que s'ha contravingut l'article 91.16 del Decret 31/2015 en permetre la participació en festejos taurins tradicionals de menors de setze anys o de persones que mostren falta de condicions físiques o psíquiques per a intervindre en aquests, expliquen fonts de la Generalitat.

Segons van explicar fonts municipals a l'agost, els menors van entrar al recinte acompanyats d'un adult i van procedir a participar en l'embolat del bou, ignorant la megafonia que advertia de la prohibició de l'entrada de menors de setze anys al recinte, que estableix l'article 91 en el protocol de festejos de la Comunitat Valenciana.

Va ser un treballador del consistori qui "ràpidament" va alertar que dos menors havien entrat en el recinte i que, després de posar-se en contacte amb el president de la Penya Taurina de Nàquera, responsable de l'acte, van decidir conjuntament suspendre els festejos taurins.

Per part seua, la Penya Taurina de Nàquera va emetre en xarxes socials un comunicat de repulsa pel que havia passat, va condemnar l'actuació dels dos menors i va defensar que van complir la normativa i que l'acte es va fer "a esquenes" de la penya.

També et pot interessar