La Generalitat preveu localitzar 61 víctimes del franquisme en fosses comunes de quatre cementeris

Castelló, Sogorb, Alacant i Oriola són els municipis on tindran lloc els treballs d’exhumació.

Inici dels treballs d’exhumació aquesta setmana a Monòver
Inici dels treballs d’exhumació aquesta setmana a Monòver / Drakkar

La Conselleria de Qualitat Democràtica ha iniciat la licitació del contracte que permetrà realitzar les exhumacions de 61 víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista en fosses comunes dels cementeris de Castelló, Sogorb, Alacant i Oriola.

“És un compromís amb el deure històric d’exhumar les restes de les víctimes del franquisme que encara hi ha per tot el territori i poder donar-los un soterrar digne”, ha manifestat en un comunicat la consellera Rosa Pérez Garijo. L’objectiu, apunten des de la Conselleria, és recuperar i identificar els cossos de les persones que van patir la repressió franquista i dignificar la memòria i els valors democràtics dels qui van lluitar per la democràcia.

Els estudis fan referència a 18 víctimes al cementeri de Castelló de la Plana, 15 al de Sogorb, 11 al d’Alacant i 17 a Oriola, amb un pressupost màxim de 87.950 euros. Es tracta dels treballs d’indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de les víctimes en una sèrie de fosses situades en aquests quatre cementeris.

Aquestes exhumacions se sumaran a les ja iniciades o previstes a Castelló, Monòver i Benissa, un pas més en el marc de la llei de memòria democràtica. El termini de les subvencions, segons han detallat des de Qualitat Democràtica, encara està obert perquè s'ho presenten les empreses que vulguen optar al contracte.

També et pot interessar