La Generalitat preveu la creació de 250.000 nous llocs de treball indefinits el 2022

Un estudi de la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques vincula aquest creixement a la reforma laboral i l'alt dinamisme de l'economia valenciana

Una dona treballant amb equip de protecció
Una dona treballant amb equip de protecció

La Comunitat Valenciana crearà enguany 250.000 nous llocs de treball indefinits gràcies als canvis introduïts pel govern espanyol en la normativa laboral, segons l'estudi realitzat per la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques, que depén de Presidència de la Generalitat.

La directora general, Ana Berenguer, ha assegurat que "estem en una època d'expansió econòmica, el creixement econòmic el 2021 ha sigut d'un 6,1% del PIB que és el major creixement en les últimes tres dècades i, a més, superior a la mitjana del conjunt d'Espanya (5%)".

La responsable d'Anàlisi i Polítiques Públiques ha emfasitzat que l'any passat es van crear 220 llocs de treball cada dia a la Comunitat Valenciana, "la major creació d'ocupació dels últims quinze anys". Berenguer valora positivament la reforma laboral aprovada recentment, perquè considera que afavorirà l'estabilitat laboral i reduirà la temporalitat.

L'informe elaborat per la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques apunta al fet que, amb una previsió de creixement de l'ocupació del 4% (segons BBVA Reseach) i amb la previsió de reducció de la temporalitat dels contractes del 17% que fixa el consens dels economistes, en 2022, prop de 178.000 contractes que actualment són temporals es convertiran en fixos, mentre que al voltant de 71.000 noves contractacions seran directament indefinides.

L'informe també assenyala que a la Comunitat Valenciana hi ha 31.144 treballadors i treballadores subjectes a convenis d'empresa que, en el cas que tinguen condicions inferiors als convenis sectorials, s'hauran d'actualitzar, un fet que beneficiarà als empleats.

El 12% dels nous llocs de treball estables, a la Comunitat Valenciana

L'estimació de la Generalitat és que dels primers 1.986.300 nous contractes estables que es generaran a Espanya amb la nova normativa laboral, el 12,5% es crearan la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un pes major que el que correspondria al PIB autonòmic.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques ha recordat, a més, que aquest passat mes de gener, primer en el qual ja estava en vigor la reforma, el nombre de contractacions indefinides va créixer un 36% respecte al mes anterior a la nostra comunitat autònoma, la qual cosa posa de manifest els efectes positius de la nova normativa.

També et pot interessar

stats