La Generalitat presenta a Brussel·les el pla contra l’exclusió financera dels municipis amb problemes de despoblament

El projecte contempla la instal·lació de caixers automàtics en zones de les quals s’han retirat les entitats bancàries.

El projecte contempla la instal·lació de caixers automàtics en zones de les quals s’han retirat les entitats bancàries
El projecte contempla la instal·lació de caixers automàtics en zones de les quals s’han retirat les entitats bancàries

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, ha presentat aquest dimarts a Brussel·les el pla del Consell contra l’exclusió financera en els municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana que pateixen problemes de despoblament. El projecte, que començarà previsiblement el 2020, consisteix a subvencionar la instal·lació de caixers automàtics i oficines d’atenció en termes municipals dels quals s’han retirat les entitats bancàries. 

Such ha exposat les línies mestres del pla en la Xarxa Europea de Regions amb Desafiaments Demogràfics (DCRN), una associació de territoris europeus que comparteixen iniciatives contra la despoblació i canalitzen fons de cohesió per a subvencionar les seues polítiques. Aquesta línia d’acció creixerà substancialment en el pròxim programa operatiu de 2021-2027.

 

Es tracta de la primera intervenció de la Generalitat en la xarxa DCRN. “Ja comencem a ser visibles com una regió que té un problema important pel fet que tenim grans zones del territori deshabitades”, ha alertat Such, qui ha afirmat que la Generalitat treballa perquè “hi haja una integració del territori i ningú es quede arrere”.

El projecte valencià

El pla presentat per Such forma part de l’Agenda Valenciana contra el Despoblament (Avant). El projecte té un pressupost inicial de 7,4 milions d’euros per a l’arrendament de caixers i la creació d’oficines d’assessorament financer durant 4 anys.

També et pot interessar