La Generalitat prepara el decret que regularà les activitats permeses en la fase 3

La Comunitat Valenciana proposa ser una única unitat territorial pel que fa a la mobilitat i desplaçaments a territoris veïns en la mateixa fase.

El cap del Consell Ximo Puig durant la reunió d'aquest dimarts
El cap del Consell Ximo Puig durant la reunió d'aquest dimarts / À Punt NTC.

El Consell s’ha reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat en una reunió de treball per a preparar la normativa que regirà en l’avançament en la desescalada per part de cada conselleria i el detall de totes les activitats que es podran realitzar si es confrima el pas a la fase 3 a partir del 15 de juny.

Totes aquestes mesures es reflectiran en un decret que signarà el president Ximo Puig com a autoritat delegada del president del govern espanyol si es confirma l’avançament en la desescalada. Fonts del Consell han indicat que aquest decret es podria fer públic al final de setmana.

El Ministeri de Sanitat ha començat a avaluar aquest dimarts la documentació enviada per la Generalitat i les peticions presentades.

Entre altres, es demana la consideració de la Comunitat Valenciana com una única unitat territorial i autoritzar els desplaçaments entre províncies. La Generalitat també ha informat que parlarà amb els territoris limítrofs per a acordar la possibilitat de poder transitar-hi sempre que es troben en la mateixa fase.

Aquest dilluns s’ha conegut l'informe realitzat pel ministeri que autoritzava el pas de la Comunitat Valenciana a la fase 2. Aquest avanç ha estat avalat pel diagnòstic de la majoria de casos sospitosos i el “notable esforç realitzat”. No obstant això, s'apunta que cal millorar en la realització de proves PCR.

També et pot interessar

stats