La Generalitat es persona en la causa dels policies que van vexar una dona trans a Benidorm

Els agents, que van gravar la humiliació i la van compartir en xarxes, estan suspesos de faena i imputats per un jutjat.

L'agent que va vexar la dona
L'agent que va vexar la dona / À Punt

La Generalitat s'ha personat en la causa oberta arran de la humiliació que va patir una dona trans per part de dos policies locals de Benidorm, segons ha pogut saber À Punt NTC. Els policies van gravar la vexació i la van fer pública a través de les xarxes socials. Ara, els dos agents estan suspesos de faena i imputats per un jutjat de la ciutat.

L'Advocacia de la Generalitat ha enviat un escrit al jutjat d'instrucció número 4 de Benidorm, encarregat del cas, en què argumenta que els actes dels dos policies podrien haver danyat “l'autoritat o prestigi moral de la Comunitat Valenciana”, de la qual depenen. A més, recorda que la Llei 17/2017, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, tipifica el tracte degradant i discriminatori per raó de sexe com a falta greu, tot i que la víctima de les vexacions no es trobava sota custòdia policial.

També afirma que la legislació permet a l'administració autonòmica actuar com a interessada en les causes penals que, per l'“especial rellevància i especialment en matèria de delictes d'odi, justifiquen la personació en la defensa dels interessos col·lectius i dels interessos de les persones trans” (Llei 8/2017, del 7 d'abril, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana).

També et pot interessar

stats