La Generalitat pagarà directament als treballadors de la neteja

700 treballadors de la neteja d'instituts, dels quals més del 90% són dones, estan en vaga indefinida per impagaments i retards.

Imatge: EUROPA PRESS
Imatge: EUROPA PRESS

Els pagaments de la Generalitat a les empreses Raspeig i Netalia, que ofereixen serveis de neteja a 85 instituts d'educació secundària de tota la Comunitat Valenciana, es destinaran als salaris dels 700 treballadors, segons l'acord aconseguit per les parts. El 90% de la plantilla d'aquestes empreses està formada per dones.

Aquesta setmana l’administració abonarà els diners de les nòmines de gener i part del deute del 2018, que inclou les liquidacions i el salari de desembre d'algunes treballadores de Castelló, ha indicat Pedro Medina, de CCOO.

A més, la Generalitat mantindrà oberts els expedients a les empreses afectades. CCOO ha demanat que companyies d'aquestes característiques que incompleixen la legalitat, segons Medina, no puguen optar a licitacions en el futur.

El divendres tindrà lloc una assemblea de treballadors d'aquestes empreses en què decidiran si mantenen la vaga indefinida, després de comprovar si els pagaments s'han fet efectius.

També et pot interessar

stats