La Generalitat oferirà les primeres 352 places d’oposició sense concurs de mèrits

S’inclourà un període de pràctiques similar al MIR de Sanitat i s’afegirà un període de formació determinant per a l’ingrés final a l’administració

Oposició d'administratius de la Diputació de València a l'estadi Ciutat de València
Imatge d'arxiu d'un grup de persones en un procés selectiu d'oposició / Europa Press

L'Oferta d'Ocupació Pública de la Generalitat del 2022 inclourà les primeres 352 places d’accés únicament mitjançant oposició, sense concurs de mèrits; és a dir, en la nota final no comptarà l'experiència prèvia en administracions públiques. A l'octubre s’anunciaran els llocs que eixiran a oposició en aquesta modalitat.

Així ho ha avançat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquest dimecres, després de la intervenció en la clausura de les Jornades cap a un nou model de selecció en la Funció Pública.

Aquest model, pioner a la Comunitat Valenciana, serà "menys memorístic" i tindrà en compte altres competències, "essencials per als nous perfils", segons Bravo. D’aquesta manera, el govern valencià vol "atraure talent jove a l’administració" i estarà també més present en les universitats i els centres d’educació superior.

Entre les novetats, ha destacat que, a més de l'examen teoricopràctic, hi haurà un període de pràctiques "similar al MIR de Sanitat". També s'implementarà "un curs selectiu en la nova Escola Valenciana d'Administració Pública (EVAP)" que inclourà, a més de formació, "un període de compliment en diversos llocs de l'administració", que serà "avaluat i determinant per a l'ingrés final en la Generalitat".

En aquest sentit, Bravo ha recordat que en la Llei de funció pública valenciana, aprovada el 2021, es va determinar que s’havia d’oferir "almenys el 50% de les places de l'oferta anual mitjançant el sistema d'oposició lliure".

Es crearà una comissió permanent de selecció

La consellera també ha anunciat que la Comunitat Valenciana serà la primera a crear "la Comissió Permanent de Selecció", una unitat adscrita a l'Escola Valenciana d'Administració Pública formada per almenys un 50% de personal funcionari de carrera "amb dedicació exclusiva a això".

Bravo ha recordat que està prevista la jubilació "d'un terç de la plantilla en els pròxims huit anys, la qual cosa ens obri una oportunitat única de renovació i relleu generacional". La titular de Funció Pública del Consell ha instat les comunitats autònomes i grans entitats locals a emprendre junts aquest procés. 

També et pot interessar

stats